Ik groeide op als uiterst hoogsensitief kind in een koude, afstandelijke wereld waar men geen oog had voor gevoelens en nog minder voor “anders” zijn.  Althans, dat was mijn ervaring met volwassenen. Bovendien pikte ik, toen onbewust, alles (onuitgesproken emoties, gedachten, oordelen …) op wat er bij anderen leefde. Over hoogsensitiviteit en hoogbegaafdheid hadden we het niet in die tijd.  Ik kwam er pas achter rond mijn veertigste en begreep toen pas wat dat nu eigenlijk inhield en welke invloed dat had op mijn gedrag en op mijn leven.

Omdat ik veel meer waarneem dan de gemiddelde mens en dat niet doorhad, heb ik lang gedacht dat ik niet normaal was (de lichamelijke sensaties die ik dagelijks ervaarde en nog meer de dingen die ik uitte die niemand leek te begrijpen, brachten me behoorlijk in de war). Ondanks een sociaal actief en avontuurlijk leven, was ik tegen de leeftijd van 20 toch niet zo bijster gelukkig (Ik had me behoorlijk afgesloten besef ik nu) Intuïtief besliste ik de wijde wereld in te trekken, toen eerder onbewust, op zoek naar "iets" maar vooral wetende dat het ook anders kon.

Van mijn twintig tot mijn zesendertig woonde en werkte ik in verschillende landen en culturen.  Dat deed me herademen en weer open bloeien. Vooral de laatste 5 jaar in Zuid Afrika had ik de tijd van mijn leven.  Daar kwam ik ook voor het eerst in contact met complementaire geneeswijzen en het werken met energie. Ik stond versteld van de resultaten en het gemak waarmee het gebeurde.  Toch was het pas later, toen ik door een samenloop van omstandigheden terug in België belandde, dat ik mezelf begon te verdiepen in energetisch lichaamswerk, oosterse - en andere oude geneeswijzen.  Hier heeft men altijd een holistische visie met het oog op ‘algemeen welzijn’ en ‘healing’ (= heelwording) Er wordt steeds naar de totale mens gekeken zowel op fysiek, mentaal, emotioneel als spiritueel vlak.  Dit in tegenstelling tot de westerse geneeskunde die vooral gericht is op enkel het bestrijden van ‘het fysieke symptoom’ op zich waardoor er vaak geen sprake is van wat ik 'echte genezing’ noem.

Na 15 jaar de wereld rondgereisd te hebben, was het duidelijk tijd voor een andere fase in mijn leven. Via allerlei opleidingen en workshops begon ik aan een reis naar binnen.   Want dat "iets" waarnaar ik zo op zoek was, kon ik in de buitenwereld uiteraard niet vinden. Het was vallen en opstaan, niet alle bestemmingen waren even prettig en niet alle begeleidingen even efficiënt …  Ik kreeg, terug in België, ook 2x een Burn-out omdat ik heel erg mijn best deed om te passen in een van de vele hokjes.

Het op de wereld zetten van een zoon maakte mijn drang om alle trauma’s op te kuisen die me beletten om optimaal vitaal, gelukkig en vrij in het leven te staan nog groter.  Als moeder ontdekte ik dat het gedrag van mijn eigen kind de beste en meest authentieke spiegel is die ik me kan wensen. De kinderen van vandaag hebben een hogere trilling en zijn veel bewuster en nog sensitiever dan vroeger en reageren op alles wat er op hen afkomt.  (ook op de energie die jouw binnenwereld uitstraalt, wat vaak niet overeenstemt met wat je uitspreekt of hoe je je voordoet)  

Jezelf voelen groeien en transformeren vanuit opgedane ervaringen (=wijsheid), geeft ontzettend veel voldoening en is de beste stimulans om het leven te zien als een avontuurlijke reis.  Door zelf te groeien in bewustzijn, je hart te openen en te leven in harmonie met de natuur en dus ook met jezelf hebben niet alleen wijzelf een fijner leven, maar geven we onze kinderen een veilige voedingsbodem waardoor ook zij sterker, authentieker, onafhankelijker en vrijer in het leven zullen staan.             

Het is, in mijn beleving, de enige manier naar een betere wereld. 

“Be the change you want to see in the world”

Verder ben ik gefascineerd door het wonder van het menselijk lichaam, de invloed van onze overtuigingen op onze biologie, kwantum fysica, oude (vergeten) kennis/geneeswijzen van natuurvolkeren en sjamanen en het verder ontwikkelen en bewust gebruiken van mijn spirituele zintuigen.